25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

A semmiből bukkant fel a The Rogue Prince of Persia

A Ubisoft heteken belül újabb oldalnézetes Prince of Persia játékkal jelentkezik!

Írta: GeryG

Ahogy a manapság trendi mondás tartja, ezt kevesen látták jönni. A Ubisoft idén januárban már mindenkit meglepett, hogy mégis képes jó Prince of Persia játékot készíteni, hiszen a Prince of Persia: The Lost Crown remek játék volt, amely modern köntösben idézte a franchise hőskorát, amikor még oldalnézetben irányíthattuk karakterünket.

Amellett, hogy a francia kiadó évek óta adós a Prince of Persia: The Sands of Time remake-jével. Erre továbbra sem tudni, hogy meddig kell még várnunk, ám ez nem jelenti azt, hogy ne kapnánk egy új PoP-játékot a közeljövőben. Mint kiderült ugyanis, jön a The Rogue Prince of Persia, ráadásul heteken belül!

A játékot az Evil Empire stúdió csapata készíti, akik szintén egy oldalnézetes platformert álmodtak meg. Ám a The Lost Crownnal ellentétben itt minden teljesen 2D-s lesz, a látványvilág pedig erősen rajzfilmszerű. A sztori egy fiktív Perzsia fiktív fővárosában, Ctesiphonban játszódik, amelyet a Nogai által vezetett hunok seregei ostromolnak.

A helyiek szerencséjére vagy egy ifjú harcos, akinek különleges ereklye van a birtokában: a misztikus bóla felruházza őt a feltámadás hatalmával, így minden elvétett ugrás vagy akció után újra próbálkozhat. A rengeteg gyakorlás és próbálkozás útján így vált a rettegett harcossá, akit mi is irányítani fogunk.

A The Rogue Prince of Persia procedurálisan generált pályákat kínál, így minden újra próbálkozás során más terepet kell felfedeznünk. Új fegyvereket és új kiegészítőket szerezhetünk, ezeket az oázisoknál fejleszteni is lehet. Ami állandó, az az akrobatikus mutatványok, amelyekre szükségünk lesz a pályák teljesítéséhez.

A The Rogue Prince of Persia a Ubisofttól kissé szokatlan módon először csak early accessben lesz elérhető. Ennek premierjére viszont már csak pár hetet kell várnunk, hiszen a játék május 14-én érkezik meg a Steamre.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

További képek

  • The Rogue Prince of Persia
  • The Rogue Prince of Persia
  • The Rogue Prince of Persia
  • The Rogue Prince of Persia
  • The Rogue Prince of Persia
  • The Rogue Prince of Persia

The Rogue Prince of Persia

Platform:

Fejlesztő: Evil Empire

Kiadó: Ubisoft

Megjelenés: 2024. május 14. (korai hozzáférés)

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!